Новости семинарской жизни

14.01.2019. 14 січня на свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Божественну Літургію

07.01.2019. Різдвяне богослужіння в Почаївській духовній семінарії

05.01.2019. Вихованці семінарії приступили до Таїнств Сповіді та Причастя

01.01.2019. 1-го січня 2019 року відбулася зустріч православної молоді з правлячим архієреєм та ректором семінарії

01.01.2019. В Почаївській семінарії відбулося святкове богослужіння в день пам'яті преп. Амфілохія Почаївського

31.12.2018. Ректор семінарії взяв участь у богослужіннях на честь преп.. Амфілохія Почаївського

17.12.2018. Ректор семінарії очолив Божественну Літургію в семінарському храмі в день пам'ятi святої великомучениці Варвари

10.12.2018. Відійшов у вічність клірик Тернопільської єпархії, викладач Почаївської духовної семінарії, протоієрей Ігор Дмитрович Бойко

05.12.2018. На свято Введення Пресвятої Богородиці ректор семінарії єпископ Іов звершив Літургію в семінарському храмі

27.11.2018. Вихованці 4-го курсу ПДС відвідали святині міста Києва

14.11.2018. Вихованці Почаївської семінарії відвідали православний храм в місті Бад-Ліппшпрінге

10.11.2018. Почаївська семінарія привітала ректора з днем ангела

08.11.2018. Хресний хід з мощами преп. Іова Почаївського

07.11.2018. Ректор семінарії взяв участь у богослужіннях в Кременці в день пам'яті ікони Божої Матері «Всех скорбящих радость»

Семинарский храм

14.01.2019 г.| Сторчовий С.В.
14 січня на свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Божественну Літургію

14 січня Православна Церква відзначає Обрізання Господнє та пам'ять святителя Василія Великого...

 14 січня Православна Церква відзначає в своєму церковному календарі два свята: Обрізання Господнє та пам'ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської, все життя якого була присвячена Богу.

 В цей святковий день ректор семінарії єпископ Шумський Іов (Смакоуз) очолив Божественну Літургію в семінарському храмі на честь преп.. Іова та Амфілохія Почаївських. Його Преосвященству співслужили викладачі семінарії в священному сані.

 Після читання Євангелія ієрей Андрій Романюк виголосив проповідь, в якій розповів про свято Обрізання Господнього, а також про великого Отця Церкви свт. Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської.

 Нагадаємо, що Господь Ісус Христос на восьмий день після Свого Народження, слідуючи старозавітному закону, прийняв обрізання. Богонемовля сприйняв обрізання, щоб виконати закон і щоб явно показати Своє людство. Старозавітний обряд обрізання є прообразом новозавітного Таїнства Хрещення.

 Разом зі святом Обрізання Господнього Церква вшановує пам'ять свт. Василія Великого. Він є автором безлічі богословських праць, в тому числі літургійних. Завдяки своїм адміністративним, дипломатичним талантам і богословським знанням святитель Василій Великий сприяв викорінюванню арійської єресі і зцілення розколу Церкви.

Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію Hа свято Обрізання Господнього в семінарії звершили Літургію